Isicia Omentata
Wina van Dijk
ASICI OMENTATA VAN HOENDERS
500 gram kipgehakt
5 oudbakken witte boterhammen zonder korst
125 ml + 500 ml droge cider
1 eetlepel tijmhoning
2 eetlepels jonge jenever
2 eidooiers
1/2 theelepel trassi
2 theelepels Marmite
4 fijngestampte jeneverbessen
1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper
1/2 eetlepel groene peperkorrels
4 eetlepels pijnboompitten
4 fijngesneden verse salieblaadjes
blaadjes van 2 takjes oregano
ca 200 gram dun gesneden pancetta
- Scheur de boterhammen in stukjes en doe deze met 125 ml droge cider in een kom en laat dit ca 20 minuten weken.
- Doe de 500 ml cider met de tijmhoning en jonge jenever in een kleine pan en laat het mengsel tot de helft indikken.
- Klop de eidooiers los met de fijngewreven trassi, Marmite, jeneverbessen, salie, oregano en zwarte peper.
- Meng het kipgehakt met het goed uitgeknepen geweekte brood, de dooiermassa, de groene peperkorrels en de pijnboompitten.
- Kneed de massa nogmaals stevig door en vorm er ca 12 balletjes van.
- Wikkel om elk balletje 1-2 plakjes pancetta en druk dit stevig aan.
- Druk de balletjes enigszins plat.
- Breng in een grote braadpan met dikke bodem de ingedikte cider aan de kook en leg er de Isici's in.Laat ze in ca 35 minuten gaar pruttelen.
- Schep regelmatig wat ingedikte cider over de Isicia's en keer deze bovendien na 20 minuten om.
- Blijf intussen regelmatig van de (steeds stropiger wordende ) saus over de Isici's.
- Serveren met gekookte linzen.