Museumles Appeltje, eitje, Romeintje...
Wist jij dat de Romeinen heel anders aten dan wij tegenwoordig? De meeste Romeinen hadden thuis geen keuken en gingen iedere dag uit eten in de taverne.
Ook aten de Romeinen andere gerechten: ze kenden nog geen aardappelen en konden dus nooit frietjes eten. Maar wat aten ze dan wel?
In deze museumles maken de leerlingen kennis met de Romeinse eetgewoonten, het eten en de Romeinse taverne. Daarnaast leren ze alles over Romeinse kruiden en producten. Want hoe bereid je een maaltijd zonder de gangbare producten van vandaag de dag?
De leerlingen mogen zelf een Romeins hapje bereiden en deze ook proeven.
Doel
Kennismaken met Romeinse eetgewoonten.
Lesmateriaal/ werkvorm
Museumles en workshop
Leerdoelen en competenties
Sluit aan bij kerndoelen 52 en 56, het canonvenster De Romeinse limes en het tijdvak Grieken en Romeinen.
Tijden
De les kan tijdens de openingstijden van het museum geboekt worden.
Tijdsbeslag
120 minuten
Prijs
€110,- per 30 leerlingen.
Aantal leerlingen
Maximaal 30 leerlingen.
Gewenste begeleiding vanuit school
2 (inclusief docent)
Locatie
Thermenmuseum
Coriovallumstraat 9, Heerlen