Ga naar inhoud

Museumles Appeltje, eitje, Romeintje...

Organisatie: Thermenmuseum | Plaats van uitvoering: Buiten de klas
Workshop Romeins eten
Themas:
Dagelijks leven
Niveau:
Basisschool, groep 5/6

Wist jij dat de Romeinen heel anders aten dan wij tegenwoordig? De meeste Romeinen hadden thuis geen keuken en gingen iedere dag uit eten in de taverne.

Ook aten de Romeinen andere gerechten: ze kenden nog geen aardappelen en konden dus nooit frietjes eten. Maar wat aten ze dan wel?
In deze museumles maken de leerlingen kennis met de Romeinse eetgewoonten, het eten en de Romeinse taverne. Daarnaast leren ze alles over Romeinse kruiden en producten. Want hoe bereid je een maaltijd zonder de gangbare producten van vandaag de dag?

De leerlingen mogen zelf een Romeins hapje bereiden en deze ook proeven.

Doel

Kennismaken met Romeinse eetgewoonten.

Lesmateriaal/ werkvorm 

Museumles en workshop

Leerdoelen en competenties

Sluit aan bij kerndoelen 52 en 56,  het canonvenster De Romeinse limes en het tijdvak Grieken en Romeinen.

Tijden

De les kan tijdens de openingstijden van het museum geboekt worden.

Tijdsbeslag

120 minuten

Prijs

€110,- per 30 leerlingen.

Aantal leerlingen

Maximaal 30 leerlingen.

Gewenste begeleiding vanuit school

2 (inclusief docent)

Locatie

Thermenmuseum
Coriovallumstraat 9, Heerlen

Meer informatie