Ga naar inhoud
Wijnterras Holdeurn

Limesmulsum

Sjacco Jaspers heeft zijn wijngaarden in Berg en Dal, met bovendien in de lente, zomer en herfst een schitterend terras om van de wijnen te genieten. Bijzonder aan deze plek is dat de Romeinse pannenbakkerij van de Holdeurn, sinds 2021 UNESCO Werelderfgoed als onderdeel van de Neder-Germaanse Limes, pal naast de wijngaarden en de boerderij van Sjacco ligt. ’s Zomers heb je vanaf zijn terras een mooi zicht op de locatie waar ooit de ovens moeten hebben gestaan. Jaspers gaat bovendien aan de slag met het verhaal van De Holdeurn, door informatiepanelen en een vitrinewand met kleine vondsten in te richten.

Nederlandse wijn
De Limesmulsum is niet alleen om deze re…

Sjacco Jaspers heeft zijn wijngaarden in Berg en Dal, met bovendien in de lente, zomer en herfst een schitterend terras om van de wijnen te genieten. Bijzonder aan deze plek is dat de Romeinse pannenbakkerij van de Holdeurn, sinds 2021 UNESCO Werelderfgoed als onderdeel van de Neder-Germaanse Limes, pal naast de wijngaarden en de boerderij van Sjacco ligt. ’s Zomers heb je vanaf zijn terras een mooi zicht op de locatie waar ooit de ovens moeten hebben gestaan. Jaspers gaat bovendien aan de slag met het verhaal van De Holdeurn, door informatiepanelen en een vitrinewand met kleine vondsten in te richten.

Nederlandse wijn
De Limesmulsum is niet alleen om deze reden uniek; Jaspers maakte zijn wijn van Nederlandse witte druiven met kruiden die de Romeinen 2000 jaar geleden voor het eerst naar ons land brachten: anijs, koriander en peper. Het recept voor de Limesmulsum werd twee jaar geleden in opdracht van Romeinse Limes Nederland ontwikkeld door Manon Henzen van eet!verleden ter gelegenheid van de viering van de UNESCO-status van de Limes in 2021. Toen moest de wijnliefhebber het recept zelf maken, nu is er dan een kant-en-klare Limesmulsum, om lekker koel te drinken.

Contact

Wijnterras de holdeurn
Oude Kleefsebaan 132
6571 BK Berg en Dal
Plan je route

Locatie